Covid-19 hoe ontsnappen

Ons recente artikel over hoe een Covid-19 infectie doeltreffend aan te pakken met natuurlijke middelen heeft veel weerklank gekregen. Zelfs vanuit de ons omringende landen werd er getelefoneerd met de vraag waar men die zogenaamde weerstandsstimulerende producten kan verkrijgen. Nee niet bij Atrofit, maar wel in natuurwinkels en apotheek. We hebben namelijk een passie voor natuurlijke geneesmiddelen en delen die erg graag met jullie.

Het feit dat er zo veel reactie op kwam, betekent voor ons dat er erg veel mensen op zoek zijn naar methoden om de immuniteit te verhogen. Vandaag gaan we hier dan ook op verder.

Want wat zien we in deze zogenaamde tweede golf? Veel meer besmettingen, ook erg veel zieken maar nog niet zo veel doden als tijdens de eerste golf. Misschien volgen ze nog, dat is mogelijk.
Toch merken onze artsen dat de verspreiding van het virus veel algemener is dan enkele maanden geleden. Het zit overal en we kunnen er bijna niet aan ontsnappen. Maar de meesten zijn niet erg ziek, ook al lijkt de berichtgeving in de media een nakende apocalyps te suggereren.

Wij voelen mee met al die mensen die erg ziek zijn of zelfs vechten voor hun leven, toch denken we dat de sterftecijfers beter gaan meevallen dan tijdens de eerste golf.
Ten eerste was de helft van de dodelijke slachtoffers in de rusthuizen terug te vinden. Deze instellingen zijn nu beter voorbereid. Daarenboven is het merendeel van de positieve PCR-getesten van jonge leeftijd én daarenboven niet erg ziek. Vanuit deze pool worden wel ouderen besmet (ouders en grootouders) en hier ligt het gevaar op complicaties. Het zijn deze die in het ziekenhuis én soms ook op intensieve zorgen terecht komen. Het is precies om deze reden dat de virologen en politici zo in paniek zijn. Ze weten dat ze maar een tweeduizendtal patiënten de beste zorgen kunnen bieden en zien de bedden dag na dag opgeëist worden. Maar zelfs drie- of vierduizend mensen op 11 miljoen die intensieve zorgen terecht komen, hoe erg ook, kunnen we toch niet als het einde van de wereld beschouwen.
Daarenboven weten we ondertussen wie er vooral gevoelig is aan de erge vorm van een corona-infectie. Wie belandt er uiteindelijk in het ziekenhuis.
Volgens onze insiders zijn de voornaamste kanshebbers: oude mensen, obese mensen, diabetici en mensen met hart- en vaatziekten.

Daarenboven merken we ook dat mensen die veel lichaamsbeweging hebben of zelfs sporten veel minder complicaties doen dan sedentairen.
En we kregen nog een interessant artikel te lezen:

Study finds more than 80% of hospitalised patients with COVID-19 are vitamin D deficient

Reference: https://academic.oup.com/jcem/advance-article/doi/10.1210/clinem/dgaa733/5934827

Uiteraard is dit geen bewijs dat het innemen van vitamines (in dit geval vit. D) een infectie met het coronavirus kan verhinderen. Wat we wel weten is dat meer dan 50 % van de Westerse bevolking verschillende mineralen en vitamines te kort hebben (o.a. vit B, zink en selenium) en dat deze stoffen elk op hun manier bijdragen aan een betere lichaamsweerstand.

Dus laat je vooral niet afschrikken door de doemberichten rondom ons. Als je de getallen van ernstig zieke mensen in perspectief zet dat merk je dat dat allemaal nogal meevalt en daarenboven kan je zelf ook veel doen :

  1. ga elke dag buiten om te bewegen of te sporten. 20 minuten per dag goed zweten is voldoende om de immuniteit te boosten
  2. rust en slaap voldoende
  3. neem vitamines en mineralen extra in de winter. Het merendeel van mensen die vitamines nemen voelen na enkele dagen al een verschil in fitheid en energie.

 

Atrofit is uitgebreid vitaminepreparaat, speciaal ontwikkeld om de lichamelijke processen zoals de immuniteit en leverzuivering te ondersteune.