Fecale impactie - winderigheid

In het darmstelsel is dit voor de meeste mensen zowel lichamelijk als sociaal ongemakkelijk. Verwonderlijk genoeg is het eerste wat mensen doen wanneer ze met dit euvel worden geconfronteerd, het aanpassen van de voeding. Gelet op de frequentie waarmee we dit verhaal te horen krijgen, waarschijnlijk geen erg bruikbaar advies.

En de reden hiervoor is eenvoudig, het heeft hier meestal niks mee te maken!

Want de voornaamste reden waarom mensen winderig zijn, is

FECALE IMPACTIE

of het achterblijven van stoelgangsresten in de verschillende bochten van de dikke darm waarbij gisting en vaak zelfs rotting ontstaat. Vandaar de vaak slechte geur van de winden.

En meestal geloven de patiënten ons aanvankelijk zelfs niet. Tot ze een eenvoudige RX abdomen laten maken, waarin de opgestapelde stoelgangsresten gemakkelijk kunnen aangewezen worden.

En de reden waarom velen ons niet geloven is, omdat ze vinden dat ze goed naar het toilet gaan, ja zelfs soms diarree hebben. En dat klopt, je kan makkelijk tot enkele keren per dag naar het toilet gaan en toch stoelgangsresten opstapelen die na verloop van tijd winderigheid en soms zelfs krampen kunnen veroorzaken.

Doe dit en het probleem zal snel verdwijnen:

u mag gerust enkele weken een zacht laxativum innemen tot de resten uit de darm zijn verdwenen : laxido, forlax, movicol, macrogol… 1 of 2 zakjes per dag

nadien moet u omega 3-olie nemen: verbetert de darmtransit en heeft enorme gunstige effecten op het hart- en vatenstelsel! Dit kan u best kopen in capsules en indien u ze echt niet kan verteren kan u lijnzaadolie, walnootolie of koolzaadolie gebruiken: van  ½ koffielepel tot 2 soeplepels per dag.
Doe zoals ons, neem Omega 3-vetzuren, het houdt de slagaders soepel en het spijsverteringsstelsel gezond.

Atrofit is een vitaminecomplex en bevat talloze plantaardige enzymen. Deze kunnen de vertering van voedsel ondersteunen en hierdoor het spijsverteringsstelsel ontlasten.