Vitamines bij geneesmiddelen

Vanaf nu nooit meer vergeten:
Indien je antidepressiva, pijnstillers of de pil neemt, moet je steeds vitamines bijnemen

En dit is al erg lang bekend, ook in de gewone geneeskunde. Maar steeds blijft men dit vergeten, op straffe van verminderd therapeutisch resultaat of een pak nevenwerkingen.

Van antidepressiva (zowel de oudere als de meer recente SSRI’s) is algemeen bekend dat ze alleen kunnen werken wanneer er afdoende vitamine B in het lichaam aanwezig is. Maar men gaat er van uit dat dit altijd het geval is, en dat is helemaal niet zo. Integendeel: heel wat mensen voelen zich beter wanneer ze in combinatie met geneesmiddelen vitamines bijnemen. En dit voor allerlei klachten: moeheid, verminderde conditie, concentratiestoornissen, traag herstel na een griepje enz… 

Als vitamine B, zink en magnesium bij zovelen zo goed aanslaan, is dit toch wel het bewijs dat we met een tekort zitten, ja toch?

Net hetzelfde met pijnstillers. Het is algemeen bekend dat tijdens een behandeling met deze geneesmiddelen onze ontgiftingssystemen erg onder druk komen te staan. Precies daarom moet we continu vitamines en mineralen aanvoeren wanneer we langere tijd (meer dan 10 dagen) geneesmiddelen nemen. Want lever en nieren hebben het soms zwaar te verduren.

En van vitaminetekorten is bij bloedonderzoeken vaak niet veel terug te vinden. En precies daarom geven geneesmiddelen zo veel nevenwerkingen zoals moeheid, haarverlies, aandachtstoornissen.
Want het bloedonderzoek is volledig normaal!

Daarenboven gaat bij een vitaminetekort het effect van bepaalde medicamenten beduidend minder krachtig zijn. En wat doet men dan? Precies : de dosis verhogen. Om nog meer nevenwerkingen te krijgen. Geloof ons indien u geneesmiddelen uit deze categorie inneemt, probeert u het eens. U zal versteld staan,  na enkele weken reeds.

Atrofit is een vitaminecomplex met een arsenaal aan vitamines, mineralen, planten en enzymen die inwerken op de detoxcapaciteiten van het lichaam.

Indien-je-antidepressiva-pijnstillers-of-de-pil-neemt-moet-je-steeds-vitamines-bijnemen.