Hoe Covid doormaken

Op dit ogenblik krijgen we onophoudelijk meldingen van besmettingen, zowel van onze gebruikers als van onze meewerkende artsen.

En dat hoeft niet te verwonderen:  via diverse nieuwskanalen horen we dat de cijfers dramatisch zijn en de dijken aan het breken zijn.

⇒ Gelukkig niet in de “Atrofit-gemeenschap” !

 

We horen vooral over afwijkende testen bij asymptomatische personen, en hier en daar ook iemand die enkele symptomen vertoont.
Maar over het algemeen – en dit zijn de stemmen recht uit de maatschappij – lijkt dit allemaal nogal mee te vallen.

Hoe komt het dan toch dat er over dit virus zoveel onenigheid ontstaan is ?

Uiteraard is er de onzekerheid over een virus waarvoor we aanvankelijk wel wat voor op onze hoede moesten zijn – getuige de horrorbeelden uit Italië-  omdat het zo snel op ons kwam zonder dat we ons echt konden voorbereiden. De afwezigheid van een vaccin zowel als een éénduidige behandeling werkte de angst ongetwijfeld in de hand. Daarenboven leken de verschillende overheden niet over de vereiste vaardigheden te beschikken om een hulpeloze bevolking te leiden, behalve uitzonderlijk zoals bijvoorbeeld in Duitsland.

Maar wat is er nu van aan, hoe erg is een infectie met het coronavirus nu echt , krijgen we onophoudelijk te horen afgelopen dagen.

Wel eigenlijk kunnen we jullie meteen geruststellen. Het merendeel van onze bevolking ondergaat deze infectie zoals we van een longvirus mogen verwachten. In de meeste gezinnen waar het Covid-19 virus zijn passage heeft gemaakt horen we dat er meestal iemand een paar dagen griepsymptomen vertoont (lichte koorts, hoofdpijn, spierpijn, snot en hoesten) terwijl de andere positief geteste patiënten in hetzelfde huis meestal geen of nauwelijks symptomen vertonen.
En we horen dagelijks dat dit de meerderheid van de gevallen betreft.

Van waar dan die horrorverhalen over aangetaste longen en langdurige nood aan beademing ?

Effectief, we merken ook dat er een kleine groep mensen de immunologische weerbaarheid ontbreekt om dit virus snel onschadelijk te maken, waardoor er een overshooting van ons weerstandssysteem uitgelokt wordt die de longen vervolgens aantast.
Maar u hoeft niet ongerust te zijn. Ondanks de massale berichtgeving hierover is dit zeer uitzonderlijk. We zien vooral complicaties bij zwaarlijvigen en ouderlingen. Aan het tweede kan u niet veel doen, maar obesitas heeft u meestal zelf toch wat in de hand.

Daarom hier een hulpmiddel voor de ongeruste burger.

Welke middeltjes nemen de meeste artsen wanneer ze ziek dreigen te worden ?  Hier volgt een lijstje van ingrediënten die bijna bij elke arts terugkwamen :

  • Vit C: 4 gram per dag
  • Zink: 4 tabletten per dag
  • Vit D: alleen als er een tekort is
  • Engystole Heel: 9 tabletten per dag opkauwen
  • Echinacea MT: 3 x 50 druppels per dag

 

ATROFIT is een vitaminepreparaat dat tal van ingrediënten bevat die de immuniteit van het lichaam ondersteunen.