Hoge bloeddruk meten

Die kans is erg klein en de reden is simpel. Onze bloedvaten zijn in de meeste gevallen perfect aangepast om zulke bloeddrukken (en nog heel wat hogere) te verdragen. Wanneer we bij inspanningsproeven onze sporters voluit laten gaan, halen zij makkelijk nóg hogere waarden. Wanneer u dus naar een finale van een wieler- of andere sportwedstrijd zit te kijken, mag u er zeker van zijn dat de atleten op dat moment ook zeer hoge bloeddrukwaarden bereiken.

Met andere woorden, dit is niet gevaarlijk. Wanneer een bloedvat toch kapot springt, is dit meestal omdat er een zwakte in het bloedvatensysteem zit, zoals een aneurysma.

Maar dat u zich ongerust maakt, kunnen we perfect begrijpen. Meer zelfs, het is de fout van de dokters . Als er namelijk één handeling is, die in quasi elke huisartsconsultatie wordt uitgevoerd, is het …..meten van de bloeddruk. En dit om twee voorname redenen:

  1. Hoge bloeddruk is vaak een eerste teken van aderverkalking waardoor er na verloop van tijd hartinfarcten, hersenberoerten en andere complicaties kunnen ontstaan (zoals dementie)
    Leest u de zin nog eens goed: “na verloop van tijd“ staat er en dit betekent vaak na enkele of enkele tientallen jaren. U gaat dus van een recent ontstane bloeddruk zeker niet doodvallen behalve….
  2. wanneer de bloeddruk stijgt als een reactie op een ander probleem in het lichaam. Maar dan moeten er ook andere klachten zijn: zoals kortademigheid bij een longembolie, of hartkloppingen bij een ritmestoornis of pijn op de borstkas bij een hartinfarct. De bloeddruk stijgt dus als gevolg van een ander probleem.

Maar meestal wanneer u plotse hoge bloeddrukken meet en vertoont geen andere symptomen, kan u gerust zijn. U kan meestal enkele dagen wachten om de arts te raadplegen. In veruit het merendeel van de gevallen, gaat het om een onschuldig fenomeen van voorbijgaande aard. Zoals een periode van stress of onrust, of een angstaanval.

Wanneer uw arts u toch voor hypertensie wil behandelen, moet u toch ook naar deze goede raad luisteren. U zal reeds na enkele weken merken dat de bloeddruk langzaam begint te dalen.
En misschien kan u zelfs met de pillen stoppen!

  • Rustige lichaamsbeweging   30 minuten per dag  minstens 5 x per week
  • Vermagering tot ideale gewicht ( streefdoel BMI < 25)
  • Zoutgebruik verminderen!

 

Atrofit bevat vit K2, selenium, zink, coenzyme Q10, magnesium. Deze natuurlijke stoffen ondersteunen de werking van hart- en bloedvaten.