Vrouw met griep

In de geneeskunde kennen we dit als postvirale asthenie t.t.z.. de zwakteperiode volgend op een virale infectie. Deze terminologie wordt voornamelijk gebruikt om het soms ellendig trage herstel na klierkoorts te benoemen. Doch ook na de wintergriep zien we dit vaak. Mensen die weken, uitzonderlijk zelfs gedurende maanden, een gebrek aan fitheid gewaarworden en bij de dokter meestal vitamines voorgeschreven krijgen. Deze hoeft u niet te nemen omdat deze slapte met vitaminetekort niets te maken heeft.

Indien de acute ziekte volledig is verdwenen – en dit moet u door uw arts laten nakijken – ligt deze kwakkeltoestand aan het feit dat het immuniteitssysteem na het overwerk tegen de griepvirussen soms erg traag herstelt. Dit kan uiteraard te maken hebben met het feit dat u voordien al wat vermoeid of in mindere vorm verkeerde of uiteraard vandoen hebben met de ernst en/of duurtijd van de virusinfectie.

Als u onze raad opvolgt, gaat u echter snel weer helemaal op de been zijn:

  • probeer wat meer rust en ontspanning in te bouwen, ga wat vroeger slapen, hou de weekends wat vrij
  • als het lukt, mag u sporten doch niet te intensief noch te lang. Begin met lichtjes fietsen of lopen, en observeer of u daags nadien wel gerecupereerd bent.
  • Labo’Life zijn top of the art homeopathische bereidingen die specifiek ontwikkeld zijn om de immuniteit te bevorderen en herstellen: 2L XFS is een aanrader.
  • spirulina is een alg die alle ingrediënten bevat om het lichaam te ondersteunen.
  • plantenextracten op basis van Rodeola of Eleuteroccus kunnen wonderen doen!

Beterschap komt vaak reeds na enkele dagen.

Atrofit is een complex van vitamines, mineralen, planten en enzymen dat het lichaam permanent voorziet van alle noodzakelijke nutriënten.