reumapijnWat wij altijd aanbevelen. Medicatie bestrijdt de ziekte maar het lichaam moet ook meewillen. Daarom is het van het grootste belang de immuniteit van het organisme op peil te houden. Alle complementaire artsen hebben hier wel een aparte mening over. Met de jaren hebben we ondervonden dat het vaak op hetzelfde neerkomt. We proberen er voor te zorgen dat je met zo weinig mogelijk medicatie toekomt om de pijn te vermijden en tegelijkertijd erover te waken dat het kraakbeen van de aangetaste gewrichten niet vernietigd wordt door de ziekte.

Hier zijn onze tips :

1/ Echte reuma kan niet zonder geneesmiddelen

Neem ze zeker getrouw in en hou dit minstens 6 maanden vol. Pas dan kan er enige structurele verbetering opgemerkt worden. Indien het zowel op gebied van de pijnklachten als bij het bloedonderzoek tot een quasi verdwijnen van de ontstekingsparameters komt, kan er eventueel gedacht worden de reumageneesmiddelen af te bouwen. Onze ondersteunende supplementen moeten ongetwijfeld langer genomen worden.

2/ Het lichaam moet ontstoord worden

  • dit kan door de voeding aan te passen.  Eet vooral veel groenten, fruit en vis. Probeer zuivel, gluten  en rood vlees te verminderen. Drink niet te veel koffie noch veel alcohol. ( palleodieet)
  • we zijn kampioenen in het opzoeken van stoorvelden. Door kleine (acupunctuur)prikjes toe te dienen gaan we in de neuraaltherapie pogen het lichaam te ontstoren. De onderliggende gedachte is dat oude haarden van ontsteking, operatie of kwetsuur de huidige immuniteit kan verstoren. We geven bijvoorbeeld minieme inspuitingen rond de sinussen of amandelen om oude infectiehaarden te neutraliseren. Hierdoor gaat een gunstige invloed ontstaan op de reuma en vaak zelfs na enkele uren. Wel moet dit soms herhaald worden. ( stoorvelden)
  • biologische zuiveringskuren zijn altijd belangrijk. (ontgiften om van mijn allergie verlost te geraken)
  • vele van onze patiënten nemen ATROFIT BASE wegens pijn en slijtageklachten. Zoals hoger aangehaald beloven wij u geen mirakels bij een echt inflammatoir reumatisch proces. Wel verhoogt de nood aan micronutriënten bij chronische ontsteking en krachtige medicatie. Hiervoor is ATROFIT perfect geschikt. Ook hier 2 tot 6 per dag. De dag dat  u Ledertrexate inneemt, neemt u best geen ATROFIT.