Atrofit tegen kniepijn en artroseNiet alleen ouderen kunnen erg sukkelen met kniepijn. Uiteraard gaat het hier meestal om slijtage van het kraakbeen, genaamd artrose. Maar opvallend is dat ook jongere generaties niet gespaard blijven van deze problemen. Te beginnen met pubers die vaak groeipijnen vertonen ter hoogte van de knieën. Op iets oudere leeftijd moet de voornaamste oorzaak van deze vaak langdurige ongemakken dan weer gezocht worden in overbelasting en dit meestal door intensief sporten of belastende arbeid.

Meestal krijgt de patiënt bij de dokter te horen dat het om een aantasting van het kraakbeen gaat, bij ouderen eerder algemene slijtage en bij jongeren dan weer meestal ontsteking van het kraakbeen ( chondromalacie ) of gelokaliseerde defecten in het kniegewricht. En in die gevallen waar men niet kan opereren, kan het herstel vaak erg lang op zich laten wachten. De patiënt wordt dan aangeraden glucosaminepreparaten in te nemen en kinesitherapie te starten.

Uit onderzoek blijkt nu dat een groot aantal van deze patiënten na maanden nauwelijks beterschap vertoont en dit voor ons om de volgende redenen :

  • de kinesitherapie wordt niet snel genoeg opgedreven zodoende dat er nauwelijks spieropbouw ontstaat. Hier zouden fietsen en fitness beter scoren, tenminste wanneer ze geleidelijk worden opgebouwd.
  • de pijn wordt in de meeste gevallen niet veroorzaakt door het kraakbeenlijden zelf maar wel door de irritatie van pezen en gewrichtsbanden rond de knieschijf. Hiervoor gaat lokale behandeling zoals diepe massage en biopunctuur ( homeopathische infiltraties )en voedingssupplementen op basis van mineralen en plantenextracten veel meer te bieden hebben.
  • Glucosamine werkt ook beter in op het kraakbeen als het in combinatie met andere natuurproducten wordt aangeboden. Bijvoorbeeld MSM en groenlipmossel.

Ons voorstel :

  • probeer zo snel mogelijk de spieren van het bovenbeen en deze vooral rond de knie op te trainen. Bij een pijnopstoot liefst niet te lang sportonderbreking, anders meteen ontstekingsremmers nemen om geen tijd te verliezen.
  • ATROFIT BASE 2 tot 6 per dag, mag perfect gecombineerd worden met hoogwaardige voedingssupplementen obv. Glucosamine, MSM, Curcuma….