Detox, het lichaam zuiveren

Gelukkig beginnen meer en meer mensen het belang van een reinigingskuur te erkennen.
Bijna een eeuwigheid geleden, toen we onze eerste pasjes zetten in de natuurlijke gezondheidszorg, moesten we hier niet te veel mee afkomen. Iedereen luisterde wel, maar deed er nadien niks mee. Het was alsof het niet doordrong. De tijd was er niet rijp voor.

Door de jaren heen is er echter meer aandacht ontstaan voor alles wat met reiniging te maken heeft, dit zowel in het leefmilieu als in ons lichaam zelf. Eindelijk komen via wetenschappelijke studies en accurate metingen de risico’s en complicaties aan de oppervlakte van synthetische producten die we dagdagelijks gebruiken.

Zowel in industriële toepassingen doch ook in de geneeskunde en landbouw zijn er heel wat chemicaliën ontwikkeld waarvan we de mindere fraaie kanten nu pas beginnen te beseffen. Het verband tussen afvalproducten in de bodem en ons drinkwater en onze gezondheid wordt niet meer ontkend. Dagelijks verschijnen er studies die de nefaste invloed op ons lichaam bewijzen.

Tegelijkertijd met dit besef, zijn er ondertussen heel wat mensen die niet willen wachten op het uitzuiveren van het milieu in het algemeen. Zij willen bij zichzelf beginnen. Het lichaam zuiveren of een reinigingskuur ondergaan. En dat zou ook jij moeten doen!

Want de voordelen zijn veelvuldig: betere fitheid, vlottere spijsvertering, diepere slaap, soepeler spieren… de lijst is te lang. Daarenboven duiden betrouwbare HRV-metingen (= Heart Rate Variability) na enkele dagen aan dat het lichaam terug in evenwicht komt. En dit is voor ons een niet te miskennen teken dat de algemene gezondheid er meteen ook op vooruit gaat.

En laat u vooral niet afschrikken door wat u hierover leest in de populaire pers. U hoeft helemaal niet de hele dag sapjes te drinken of dure voedingssupplementen te kopen. Deze hebben nog niks bewezen en zullen dat ook nooit doen. Want het lichaam reinigt zichzelf en heeft daar alle instrumenten voor.

Enkele tips om zeer snel, goedkoop en eenvoudig het organisme te kuisen:

  • Drink geen alcohol en probeer niet te roken
  • Sla een maaltijd over. Dit is uitermate nuttig ’s avonds of ’s ochtends omdat door de combinatie met de slaap meer dan 12/14 u niet gegeten wordt. Niet-suikerhoudende dranken gebruiken mag wel. Dit wisten de religieuzen al duizenden jaren geleden. Vasten blinkt niet alleen de ziel op … maar versterkt ook het lichaam.
  • Eet kleine hoeveelheden, eet traag en kauw goed. Gebruik geen zware maaltijden maar eet veel groenten, zaden, kiemen, vezels, fruit. Drink water.
  • Ga op tijd slapen
  • Doe geen zware sportinspanningen, beweeg wel zoals wandelen of rustig fietsen

Met deze tips bent u na enkele dagen terug gereinigd. U zal zich fitter, verjongd voelen.
U hoeft dit niet te lang te doen, ons lichaam kan veel aan, maar doe dit enkele keren per jaar.
We kennen heel wat topsporters die één vastendag inlassen in de week naar een grote wedstrijd omdat ze zich op die manier ijzersterk voelen op hun topdag.
Met een beetje moeite is dit ook voor u weggelegd

 

Atrofit is een vitaminepreparaat dat vooral ontwikkeld is om de algemene, reinigende werking van het lichaam te ondersteunen. Het doet dit door alle noodzakelijke ingrediënten hiervoor in een juiste dosis aan te bieden zodat ze niet in het lichaam kunnen opgestapeld achterblijven. Wist je dat bijv. choline een rol speelt in het behoud van een normale leverfunctie (het reinigende orgaan bij uitstek)?