De meest uitgekiende 3-in-1 formule ter ondersteuning
van spieren, pezen en gewrichten.

Atrofit logo

De meest uitgekiende 3-in-1 formule ter ondersteuning
van spieren, pezen en gewrichten.

Atrofit logo

Veel gestelde vragen (FAQ)

Atrofit Base heeft blijkbaar op korte tijd iets losgemaakt in onze regionen. Niet alleen loopt de verkoop als een trein, bijna iedereen blijkt na een eerste bestelling zo tevreden over de resultaten van dit product dat er nadien massaal bijbesteld wordt. Dagelijks kregen we vragen over Atrofit en over de manier waarop een behandeling moet aangepakt worden. Een antwoord op een aantal van de gestelde vragen vindt u hieronder:

Waarom tabletten en geen capsules?

Er werd voor tabletten gekozen voor een betere inname. We hebben een speciale coating aangebracht om de werkzame Atrofit ingrediënten te beschermen tegen het maagzuur.

We willen er  zeker van zijn dat alle nutriënten voor 100 % worden opgenomen.

Waarom heb ik zo’n geweldig effect van dit product nadat ik voordien al soortgelijke gewrichts-en spierproducten had geprobeerd ?

De reden is dezelfde als hierboven. U zal dit begrijpen wanneer u de uitgeschreven formule gaat bekijken. In de zogenaamde klassieke natuurproducten voor kraakbeen- en spierbescherming, legt men de nadruk op glucosamine en chondroïtine, soms met MSM. We hebben een sterk vermoeden dat deze ingrediënten veel dieper werken wanneer ze zijn ingebed in een bredere formule met vitamines, mineralen en echte plantextracten. Niet alleen omdat elke stof moet vervoerd en opgenomen worden in het zieke weefsel, maar ook omdat aandoeningen van de gewrichten en spieren, hoe geruisloos ze ook beginnen, nooit beperkt blijven tot het gewricht maar ook de hele omgeving verzieken. Dat is de reden waarom er na een tijdje vaak ook andere gewrichten beginnen te kraken.
Dus om het lichaam volledig te genezen en/of te beschermen menen we dat een dergelijke formule obligaat is en onze resultaten bewijzen dit ook dagelijks.

Waarom zijn enzymen de grote troef van Atrofit?

Het overweldigende effect van Atrofit Base is enerzijds toe te schrijven aan de synergie tussen de verschillende micronutriënten, ieder in hun optimale dosis. Maar waar we werkelijk uniek in zijn is de aanwezigheid van een hoge dosis enzymen in ons product. Deze enzymen zijn plantaardige eiwitten die als doel hebben onze lichamelijke biochemische processen te doen versnellen. Hierdoor precies gaat het hele metabolisme efficiënter draaien. Dit heeft een werking op haast alle fysiologische systemen zoals de ontgiftingsprocessen, de spijsvertering, het spierherstel, de hormonale werking, de groei, het geheugen…

Gebruikers van Atrofit merken dit vooral aan de spijsvertering. Een vertraagde maaglediging of reflux, stoelgangsstoornissen, krampen of winderigheid, voedingsallergieën: erg vaak verbeteren deze klachten wanneer Atrofit samen met de maaltijd wordt ingenomen.

En de natuur zou de natuur niet zijn, mocht er niet voor alles een galante oplossing bestaan. Want wanneer u Atrofit buiten de maaltijden inneemt, zal u merken dat deze enzymen vooral ontstekingsprocessen gaan aanpakken.

Hiervan zullen vooral de patiënten met artritis en reuma profiteren. Of wie sukkelt met discushernia of artrose, en zelfs de sporters met spier- en peesontstekingen.

Ik heb niet zo’n duidelijk zicht op de dosis waaraan ik me moet houden

Deze vraag komt ons bijna dagelijks ter ore en de reden hiervoor is heel eenvoudig. De aanbevolen dosis ligt bij iedereen anders en daarenboven hoeft deze tijdens de behandelingsduur niet gelijk te blijven. Meestal is het zo dat we met een hogere dosis beginnen bijvoorbeeld 3×2 of 2×2 tabletten per dag, uiteraard om een zo snel mogelijke verbetering te bekomen. Nadien, soms zelfs na enkele weken, kan er op eigen houtje afgebouwd worden. Dit kan snel of traag. Velen onder u slagen er in om volledig te stoppen als de klachten zijn verdwenen, anderen met ernstige klachten blijven een onderhoudsdosis nemen, vaak niet meer dan 1 of 2 tabletten per dag.

Mag ik ook meer innemen dan op de verpakking vermeld staat om nog een sneller effect te verkrijgen?

Normaal hoeft dit niet. Wanneer u begint aan 4 of 6 tabletten per dag, moet u ons inziens niet nog hoger gaan. Alleen wanneer u echt een hoog lichaamsgewicht heeft, mag u uiteraard iets meer innemen. En dit geldt ook voor paarden, we krijgen geregeld complimenten dat deze formule ook zeer goed aanslaat bij dieren met pijn- en artroseklachten. Jammer genoeg kunnen we u hier geen exacte dosering over geven.

Mogen deze producten ook levenslang ingenomen worden?

Uiteraard en dit wordt ook gedaan. Onze formule bestaat al 30 jaar en er zijn patiënten die deze al zo lang innemen. Daarenboven is dit een erg uitgebreide samenstelling met een werking op het hele lichaam. Vandaar dat de meeste gebruikers zich na een aantal weken ook fitter melden.

Is het aangewezen een kuur Atrofit te starten wanneer ik reeds een product op basis van glucosamine, chondroïtine en MSM aan het innemen ben?

Kunnen we zelfs warm aanbevelen! U hebt terecht opgemerkt dat in Atrofit ook glucosamine- en chondroïtinesulfaat vervat zit. Maar de dosis van deze 2 ingrediënten ligt in een tablet Atrofit natuurlijk veel lager, anders was de pil zo groot dat ze moest geplet worden. Maar de kracht van Atrofit ligt precies in de grote hoeveelheid van stoffen aan een lage dosis waardoor er meer kans op synergie tussen de verschillende ingrediënten ontstaat en vanzelfsprekend het gevaar op belangrijke nevenwerkingen of overdosis sterk wordt verminderd. Dit is daarenboven een formule voor het hele bewegingsstelsel en niet alleen voor het kraakbeen. Eigenlijk zou iedereen die een formule voor het kraakbeen aanvat ook Atrofit moeten toevoegen. Het andere product zorgt dan voor het kraakbeen, Atrofit voor de aanhechtingen van gewrichtsbanden, pezen en spieren.
In dat geval raden we aan dat u de dosis van 2 tabletten Atrofit per dag niet overschrijdt.

Hoe moet ik het nemen en hoeveel mag ik er van innemen?

Zoals hierboven beschreven varieert de in te nemen dosis van 2 tot 6 tabletten per dag.

U mag deze tabletten innemen wanneer het u uitkomt.

Interessant om weten evenwel is dat wanneer u Atrofit neemt voor een probleem aan het botweefsel, gewrichten, spieren, pezen of ligamenten, het de moeite loont deze buiten de maaltijden te nemen (2 u. ervóór of 2 u. erna). Op een lege maag gaat de werking van onze enzymen zich namelijk volledig kunnen toespitsen op het bestrijden van ontstekingsprocessen.

Wanneer u echter aan een trage spijsvertering of een moeilijke darmfunctie lijdt, neemt u de tabletten beter tijdens de maaltijden. Op die manier gaan de plantaardige enzymen het maag-en darmstelsel ondersteunen.

Nevenwerkingen?

Neen, nooit. Met de hand op het hart kunnen we ons zeggen dat we niemand maar dan ook niemand in onze herinnering hebben die Atrofit heeft onderbroken of gestopt om reden van nevenwerkingen. Occasioneel meldt iemand ons wel eens maag- of darmstoornissen na inname van één van beide producten, maar altijd zijn deze terug te voeren op het te snel opvoeren van de dosis tot 6/ dag. We geven u liever de raad langzaam op te bouwen bijvoorbeeld 2 X 1 tablet / dag gedurende enkele dagen, nadien enkele dagen 2 x 2 / dag om nadien naar 3 x 2/ dag over te schakelen. Indien u echter onmiddellijk verlichting heeft aan 2 of 4 tabletten per dag ( zelfs na enkele dagen innemen, dat horen we geregeld ) dan hoeft u natuurlijk niet verder op te bouwen. Dus zoals altijd in het leven: START SLOW!

Zwangerschap en kinderen?

Geen enkel probleem!
Wat betreft zwangere vrouwen zouden we de dosis beperken tot 2 / dag. Dit omdat tijdens de zwangerschap nog andere vitaminepreparaten aanbevolen worden en teveel hiervan innemen heeft ook geen zin.
Maar op gebied van veiligheid hoeft u zich geen zorgen te maken. Al onze bestanddelen zijn toegelaten tijdens de zwangerschapsperiode (zelfs aanbevolen, denk maar aan foliumzuur).

Uiteraard mogen kinderen dit innemen. Onze producten zitten boordevol ingrediënten heilzaam in de groeifase. Maar het probleem zit hem hier in de omvang van onze tabletten. Precies omdat deze producten zo compleet zijn, kunnen we ze niet kleiner vormen. Heel wat adolescenten met groeipijnen of ontstekingen ( Osgood Shlatter of avasculaire necrose ) raden wij ten stelligste aan om Atrofit toe te voegen aan hun behandelingsschema.
Dus vanaf kinderen erin slagen om onze tabletten door te slikken, mogen ze starten. We merken dat dit meestal pas lukt vanaf de leeftijd rond 8 à 10.

Dosis tot 12 jaar  1 per dag
Tussen 12 en 16 jaar 2 x 1 per dag
Vanaf 16 zoals bij volwassenen van 2 tot 6 per dag
Mag ik nog andere voedingssupplementen bijnemen?

Uiteraard kan u dit. Maar in de meeste gevallen is dit zinloos. Wanneer u de samenstelling hier onderaan bijgevoegd bekijkt, zal u merken waarom. Onze formules zitten boordevol mineralen en vitamines, en zijn quasi een allround formule. Wanneer u echter op voorschrift van een arts een supplement wordt aanbevolen, dat niet in onze middelen terug te vinden is, kan u dit natuurlijk zonder enig gevaar innemen.

Wat als ik na 1 doosje geen verbetering voel?

Jammer genoeg gebeurt dit soms. Dan zouden we u aanraden de behandeling met onze producten te stoppen. Wij zijn er namelijk zo zeker van dat u na het uitnemen van één verpakking beterschap moet gewaar worden, dat wij er dan van overtuigd zijn dat u het probleem moet herbekijken. In dit geval zouden wij u voorstellen opnieuw uw arts of specialist te consulteren.
Behalve natuurlijk wanneer u aan een chronische aandoening lijdt, dan zou u Atrofit beter een 4-tal maanden doornemen.

U vermeldt als indicatie klachten van het bewegingsstelsel, maar heeft dit product ook een werking op andere organen?

Dat heeft u inderdaad goed begrepen, precies door zijn samenstelling is dit product erg veelzijdig. Het bevat bijvoorbeeld vitamine B en ijzer, wat noodzakelijk is tijdens de groeifase en bij het sporten, en bij iedereen de fitheid verhoogt. Zo vindt je naast de stoffen voor spieren en gewrichten, ook ingrediënten ter ondersteuning van een gezond botweefsel. Alle voedingsspecialisten waarschuwen steeds voor mineralentekorten. Geen probleem: u vindt magnesium, kalium zink, selenium mangaan, ijzer. En chroom, zeer noodzakelijk in de rem op suikerziekte. En tegen de ouderdomsverschijnselen alleen al vit. E en Co-enzym Q10. Welgeteld 37 verschillende stoffen in 1 tablet, en in erg lage dosis waardoor er quasi nooit cumulatie of toxiciteit kan ontstaan.

Het is dan toch te begrijpen dat veel van onze gebruikers ons melden dat ze zich fitter voelen en zelfs dan hun haren en nagels terug sterker worden. Kortom de meeste lichaamsfuncties worden hierdoor ondersteund en dat gaat u ook merken.

Wat is een NUT-nummer?

De Belgische wetgeving verplicht alle voedingsproducten die op de markt gebracht worden, waaronder voedingssupplementen, genotificeerd te zijn. Hierbij wordt het product grondig gecontroleerd (veiligheid, ingrediënten, etiketontwerp). Voedingssupplementen die geen NUT-nummer hebben, zijn onveilig en mogen in België niet verkocht worden.

Nut-nummer Atrofit: PL-AS 3603/2

Atrofit gebruiker Ilse

Getuigenis L.G. Ilse

Ik kan je nog een klein succesverhaal vertellen over Atrofit: …

Atrofit gebruiker Kenneth Sysmans

Getuigenis Kenneth Sysmans

Ik sukkel al vele maanden met mijn schoudergewricht. Werken en sporten gingen alsmaar slechter, …

Atrofit gebruiker Veerle

Getuigenis Veerle

Ik sport al sinds mijn 14de, minivoetbal en volleybal. Ik werd de eerste keer geveld door een hernia op mijn 30ste en een week gehospitaliseerd…

Atrofit gebruiker Jean O.

Getuigenis Jean O.

Ik ben 66 jaar en sukkel al enkele jaren met ontstoken pols en schouders. Wanneer ik lang moet blijven rechtstaan had ik knagende, lage rugpijn….

Getuigenis Serge Vercauteren

Al 35 jaar sukkel ik met mijn maag, heb ik darmklachten, onregelmatige stoelgang, een opgezwollen buik en een zeer ongemakkelijk opgeblazen gevoel…

Atrofit gebruiker Patrick Bal

Getuigenis Patrick Bal

Hoi, ik ben Patrick Bal, 55 jaar en werk al heel mijn leven in een ploegensysteem. Met de loop der jaren is dit redelijk belastend geworden…