De meest uitgekiende 3-in-1 formule ter ondersteuning
van spieren, pezen en gewrichten.

Atrofit Base + logo

De meest uitgekiende 3-in-1 formule ter ondersteuning
van spieren, pezen en gewrichten.

Atrofit Base + logo

Veel gestelde vragen (FAQ)

Atrofit Base heeft blijkbaar op korte tijd iets losgemaakt in onze regionen. Niet alleen loopt de verkoop als een trein, bijna iedereen blijkt na een eerste bestelling zo tevreden over de resultaten van dit product dat er nadien massaal bijbesteld wordt. Dagelijks kregen we vragen over Atrofit en over de manier waarop een kuur moet aangepakt worden. Een antwoord op een aantal van de gestelde vragen vindt u hieronder:

Waarom tabletten en geen capsules?

Er werd voor tabletten gekozen voor een betere inname. We hebben een speciale coating aangebracht om de werkzame Atrofit ingrediënten te beschermen tegen het maagzuur.

We willen er  zeker van zijn dat alle nutriënten voor 100 % worden opgenomen.

Waarom heb ik zo’n geweldig effect van dit product nadat ik voordien al soortgelijke gewrichts-en spierproducten had geprobeerd ?

De reden is dezelfde als hierboven. U zal dit begrijpen wanneer u de uitgeschreven formule gaat bekijken. In de zogenaamde klassieke natuurproducten legt men de nadruk op glucosamine en chondroïtine, soms met MSM. We hebben een sterk vermoeden dat een bredere formule met vitamines, mineralen en echte plantextracten pas echt fysiologisch werkzaam zal zijn. Niet alleen omdat elke stof moet vervoerd en opgenomen worden in de weefsels, maar ook omdat best de hele omgeving van de spieren en de gewrichten ondersteund wordt. Zo zal bijv. magnesium de werking van de spieren gezond houden, maar ook tussenkomen in de overdracht van zenuwimpulsen. Heermoes die goed is voor soepele gewrichten, heeft eveneens een verzorgende invloed op de bloedvaten, enz.
Dus om het lichaam volledig te genezen en/of te beschermen menen we dat een dergelijke formule obligaat is en onze resultaten bewijzen dit ook dagelijks.

Waarom zijn enzymen de grote troef van Atrofit?

Het overweldigende effect van Atrofit Base is enerzijds toe te schrijven aan de synergie tussen de verschillende micronutriënten, ieder in hun optimale dosis. Maar waar we werkelijk uniek in zijn is de aanwezigheid van een hoge dosis enzymen in ons product. Deze enzymen zijn plantaardige eiwitten. Gebruikers van Atrofit merken dit aan de spijsvertering, wanneer Atrofit samen met de maaltijd wordt ingenomen.

Ik heb niet zo’n duidelijk zicht op de dosis waaraan ik me moet houden

Deze vraag komt ons bijna dagelijks ter ore en de reden hiervoor is heel eenvoudig. De aanbevolen dosis ligt bij iedereen anders en daarenboven hoeft deze tijdens de duur van een kuur niet gelijk te blijven. Meestal is het zo dat we met een hogere dosis beginnen bijvoorbeeld 3×2 of 2×2 tabletten per dag, uiteraard om een zo snel mogelijk fysiologisch effect te bekomen. Nadien, soms zelfs na enkele weken, kan er op eigen houtje afgebouwd worden. Dit kan snel of traag. Velen onder u slagen er in om volledig te stoppen als de klachten zijn verdwenen, anderen met ernstige klachten blijven een onderhoudsdosis nemen, vaak niet meer dan 1 of 2 tabletten per dag.

Mag ik ook meer innemen dan op de verpakking vermeld staat om nog een sneller effect te verkrijgen?

Neen, dit hoeft echt niet. Wanneer u begint aan 4 of 6 tabletten per dag, moet u niet nog hoger gaan.

Mogen deze producten ook levenslang ingenomen worden?

Uiteraard en dit wordt ook gedaan. Onze formule bestaat al 30 jaar en er zijn gebruikers die deze al zo lang innemen. Daarenboven is dit een erg uitgebreide samenstelling met een fysiologische werking op het hele lichaam. Vandaar dat de meeste gebruikers zich na een aantal weken ook fitter melden. Dit komt niet het minst door de aanwezigheid van de vitamines (B2, B3, B5, B6, B9, B12, C) die naast ijzer en magnesium allemaal vermoeidheid helpen verminderen.

Is het aangewezen een kuur Atrofit te starten wanneer ik reeds een product op basis van glucosamine, chondroïtine en MSM aan het innemen ben?

Kunnen we zelfs warm aanbevelen! U hebt terecht opgemerkt dat in Atrofit ook glucosamine- en chondroïtinesulfaat vervat zit. Maar de dosis van deze 2 ingrediënten ligt in een tablet Atrofit natuurlijk veel lager, anders was de pil zo groot dat ze moest geplet worden. Maar de kracht van Atrofit ligt precies in de grote hoeveelheid van stoffen aan een lage dosis waardoor er meer kans op synergie tussen de verschillende ingrediënten ontstaat en vanzelfsprekend de kans op belangrijke nevenwerkingen of overdosis sterk wordt verminderd. Dit is daarenboven een formule voor het hele bewegingsstelsel en niet alleen voor het kraakbeen: calcium als hulp in het behoud van sterke botten, magnesium ter ondersteuning van de spierfunctie, duivelsklauw voor soepele gewrichten, vitamine C omwille van haar rol in de collageenvorming voor normaal kraakbeen, enz. Eigenlijk zou iedereen die een formule voor het kraakbeen aanvat ook Atrofit moeten toevoegen. In dat geval raden we aan dat u de dosis van 2 tabletten Atrofit per dag niet overschrijdt.

Hoe moet ik het nemen en hoeveel mag ik er van innemen?

Zoals hierboven beschreven varieert de in te nemen dosis van 2 tot 6 tabletten per dag.

U mag deze tabletten innemen wanneer het u uitkomt.

Interessant om weten evenwel is dat wanneer u Atrofit neemt voor uw botweefsel, gewrichten, spieren, pezen of ligamenten, het de moeite loont deze buiten de maaltijden te nemen (2 u. ervóór of 2 u. erna).

Wanneer u echter tegelijk uw spijsvertering wilt ondersteunen, dan neemt u de tabletten beter tijdens de maaltijden. Op die manier gaan de plantaardige enzymen de spijsvertering helpen.

Nevenwerkingen?

Met de hand op het hart kunnen we ons zeggen dat we niemand maar dan ook niemand in onze herinnering hebben die Atrofit heeft onderbroken of gestopt om reden van nevenwerkingen. Occasioneel meldt iemand ons wel eens maag- of darmongemakken na inname van één van beide producten, maar altijd zijn deze terug te voeren op het te snel opvoeren van de dosis tot 6/ dag. We geven u liever de raad langzaam op te bouwen bijvoorbeeld 2 X 1 tablet / dag gedurende enkele dagen, nadien enkele dagen 2 x 2 / dag om nadien naar 3 x 2/ dag over te schakelen. Indien u echter onmiddellijk ondersteuning heeft bij 2 of 4 tabletten per dag (zelfs na enkele dagen innemen, dat horen we geregeld) dan hoeft u natuurlijk niet verder op te bouwen. Dus zoals altijd in het leven: START SLOW!

Zwangerschap en kinderen?

Er wordt afgeraden om  Atrofit te gebruiken tijdens de zwangerschap , uit een voorzichtigheidsprincipe. En aangezien tijdens de zwangerschap nog andere vitaminepreparaten aanbevolen worden, heeft het ook geen zin om er teveel van in te nemen.

Uiteraard mogen kinderen dit innemen. Onze producten zitten boordevol ingrediënten waardevol in de groeifase. Denk maar aan de vitamine D die nodig is voor de groei en ontwikkeling van de botten bij kinderen. Maar het probleem zit hem hier in de omvang van onze tabletten. Precies omdat deze producten zo compleet zijn, kunnen we ze niet kleiner vormen. Dus vanaf kinderen erin slagen om onze tabletten door te slikken, mogen ze starten. We merken dat dit meestal pas lukt vanaf de leeftijd rond 8 à 10.

Dosis tot 12 jaar  1 per dag
Tussen 12 en 16 jaar 2 x 1 per dag
Vanaf 16 zoals bij volwassenen van 2 tot 6 per dag
Mag ik nog andere voedingssupplementen bijnemen?

Uiteraard kan u dit. Maar in de meeste gevallen is dit zinloos. Wanneer u de samenstelling hier onderaan bijgevoegd bekijkt, zal u merken waarom. Onze formules zitten boordevol mineralen en vitamines, en zijn quasi een allround formule. Wanneer u echter op voorschrift van een arts een supplement wordt aanbevolen, dat niet in onze middelen terug te vinden is, kan u dit natuurlijk gebruiken.

Wat als ik na 1 doosje geen ondersteuning voel?

Jammer genoeg gebeurt dit soms. Dan zouden we u aanraden de behandeling met onze producten te stoppen. Wij zijn er namelijk zo zeker van dat u na het uitnemen van één verpakking beterschap moet gewaar worden, dat wij er dan van overtuigd zijn dat u het probleem moet herbekijken. In dit geval zouden wij u voorstellen opnieuw uw arts of specialist te consulteren.
Behalve natuurlijk wanneer u aan een chronische aandoening lijdt, dan zou u Atrofit beter een 4-tal maanden doornemen.

U vermeldt het bewegingsstelsel als indicatie, maar heeft dit product ook een werking op andere lichaamsfuncties?

Dat heeft u inderdaad goed begrepen, precies door zijn samenstelling is dit product erg veelzijdig. Het bevat bijvoorbeeld ijzer, wat een rol speelt in het zuurstoftransport in het lichaam en bij het sporten, en bij iedereen vermoeidheid helpt verminderen. Zo vind je naast de stoffen die goed zijn voor een normale werking van de spieren (bijv. magnesium) en de gewrichten (bijv. duivelsklauw, heermoes), ook ingrediënten die gezond botweefsel helpen behouden (bijv. calcium, vitamine D, vitamine K, zink, mangaan). Alle voedingsspecialisten waarschuwen steeds voor een mineralentekorten. Geen probleem: u vindt magnesium, zink, selenium, mangaan, ijzer. En chroom, een mineraal dat een rol speelt in het behoud van een normale bloedsuikerspiegel. En om uw uiterlijk fris en jeugdig te houden zijn er de onder meer de vitamine C, vitamine E, zink en selenium die de cellen helpen beschermen tegen oxidatieve stress. Welgeteld 43 verschillende stoffen in 1 tablet, en in erg lage dosis waardoor er geen cumulatie of toxiciteit kan ontstaan.

Het is dan toch te begrijpen dat veel van onze gebruikers ons melden dat ze zich fitter voelen en zelfs dat hun haren en nagels terug sterker worden. Dit laatste kan dankzij de selenium en zink. Kortom heel wat lichaamsfuncties worden ondersteund en dat gaat u ook merken.

Wat is een NUT-nummer?

De Belgische wetgeving verplicht alle voedingsproducten die op de markt gebracht worden, waaronder voedingssupplementen, genotificeerd te zijn. Hierbij wordt het product grondig gecontroleerd (dosering, ingrediënten, etiketontwerp). Voedingssupplementen die geen NUT-nummer hebben, zijn onveilig en mogen in België niet verkocht worden.

Nut-nummer Atrofit: NUT/PL/AS 3603/2 – Atrofit base+: NUT/PL/AS 4299/1

Atrofit klant man

Getuigenis M.M.

Hier wil ik het product Atrofit toelichten als werkzaam hulpmiddel. De laatste jaren begon ik hoe langer hoe meer last te krijgen van stramme spieren. Als ik lang had stilgezeten…

Atrofit klant man

Getuigenis Jurgen

Ik gebruik Atrofit nu ongeveer 2 jaar. Ik ben het beginnen gebruiken voor mijn knieën en spieren. De pijn in mijn knieën en overbelasting in mijn hoge rugspieren is volledig verdwenen….

Atrofit klant man

Getuigenis W.G.

Drie jaar geleden toen ik mentaal in een moeilijke periode zat, ben ik op aanraden begonnen met Atrofit. Na enkele weken was ik terug opgeladen en sindsdien ben ik het blijven gebruiken…

Atrofit klant man

Getuigenis D.v.H.

Na mijn nekoperatie had ik last van mijn nekspieren. Na het leren kennen van Atrofit ben ik ze beginnen nemen en stilaan is de pijn beginnen afnemen…

Atrofit klant man

Getuigenis K.v.N.

Ik ben Atrofit beginnen nemen, omdat ik last had van stramme spieren en gewrichten. Nu ik Atrofit gebruik, voel ik dat het veel beter is.

Atrofit klant man

Getuigenis Nick

Beste Joan, Ik ben een zeer slechte slaper (4 à 5u per nacht) en stond vroeger op met overal spierpijn en algemene vermoeidheid in de ochtend. Een aantal weken na het starten met Atrofit …