Het geheim van Atrofit

Verwonderde blikken zijn geen uitzondering wanneer we de unieke 3-in-1 formule bovenhalen van het natuurlijke voedingssupplement Atrofit. Zijn het de meer dan 40 ingrediënten in één tablet die Atrofit zo bijzonder maken? Het is een deel van de verklaring, maar er is nog zoveel meer. Ons verhaal start meer dan 50 jaar geleden.

De geschiedenis van natuurlijke supplementen

In de jaren ‘60 ontstaan in België de eerste natuurwinkels of herboristeriën. Vaak zijn dit niet meer dan verkooppunten van eenvoudige plantenextracten. Door de regelmatige contacten met hun gebruikers, de groeiende kennis en de nieuwe technologische mogelijkheden worden steeds complexere vitaminepreparaten samengesteld die een doeltreffende fysiologische ondersteuning bieden.

Ook de formule van Atrofit, een natuurlijk voedingssupplement met specifieke ingrediënten voor het ondersteunen van pezen, spieren en gewrichten, rijpte jarenlang. Met de feedback en ervaring van honderden gebruikers creëerden we de perfecte combinatie van meer dan 40 natuurlijke vitamines, plantenextracten en mineralen.

Veelzijdige samenstelling

De veelzijdige samenstelling van dit natuurlijke voedingssupplement ondersteunt de normale werking van heel wat organen. Bovendien ondersteunen de vitamines de fysiologie van het hele lichaam en hebben ze niet, zoals geneesmiddelen, slechts één welbepaalde toepassing.

Het toenmalige basisidee bestond er in een complete formule te ontwikkelen ter ondersteuning van het bewegingsstelsel. En dit van jong naar oud, van opgroeiende kinderen over sporters naar de actieve 50-plusser. De ondersteunende rol van van heermoes en duivelsklauw op de gewrichten waren in die tijd in de plantenwereld al goed gekend. Ook was men op de hoogte van het belang van calcium, vitamine D en magnesium voor het behoud van sterke botten. Maar kan je je voorstellen welke kennis deze fytotherapeuten bezaten als we in onze oerformule ook al glucosamine- en chondroïtinesulfaat konden terugvinden? Nota bene 30 jaar voordat deze 2 ingrediënten opduiken in de wetenschappelijke literatuur!

De wetenschap toont dat je nooit helemaal soepel beweegt wanneer het hele lichaam niet mee floreert. En dat is juist de kracht van Atrofit. Magnesium draagt bij tot de normale werking van de spieren, heermoes ondersteunt de gewrichten, B-vitaminen (B2, B3, B5, B6, B9, B12) helpen vermoeidheid verminderen, foliumzuur speelt een rol bij normale psychologische functies, choline helpt de werking van de lever gezond houden en nog veel meer.

Daarom kwam men uiteindelijk uit bij een erg brede formule met een amalgaam van quasi alle vitamines en mineralen, lang voordat de wetenschappelijke wereld al de mogelijke werkingen hadden blootgelegd. Maar sommige van deze  herboristen hadden enorm veel vakmanschap en ervaring. Zij zagen vrij snel het belang in van de holistische samenstelling van Atrofit namelijk dat gezondheid pas kan verkregen worden wanneer elk orgaan en orgaansysteem optimaal ondersteund wordt.

Nu, zovele tientallen jaren later pas, kennen we de ondersteunende rol van ijzer, vitamine B9 en B12 bij de normale bloedvorming, van vitamine D en calcium in het behoud van sterke botten, van selenium, zink, vitamine C en E in de bescherming tegen oxidatieve stress, van chroom in het behoud van een normale bloedsuikerspiegel, enz.

Het echte geheim van Atrofit

Door jarenlang te schaven aan de unieke 3-in-1 formule van Atrofit leerden we veel over de precieze fysiologische werking van vitaminepreparaten. Hier merkten we iets heel bijzonder op: vitamines en mineralen kunnen elkaars werking bevorderen. Zo wordt 1 plus 1 niet 2, maar 3 of zelfs 4. Dit samenwerkende effect vindt echter maar plaats bij welbepaalde concentraties. Deze synergie is het echte geheim van Atrofit. Alle ingrediënten ontdek je hier.

De sleutel voor het ontwikkelen van dit 100% natuurlijke voedingssupplement met zoveel ondersteunende effecten zit dus in de gebruikte dosis van elke afzonderlijke stof. Een concentratie die net sterk genoeg is om fysiologisch te werken en het lichaam niet te belasten, maar ook om de andere vitamines en mineralen hun werk te laten doen.