Het geheim van Atrofit

Verwonderde blikken zijn geen uitzondering wanneer we de unieke 3-in-1 formule bovenhalen van het natuurlijke supplement Atrofit. Zijn het de 43 ingrediënten in één tablet die Atrofit zo krachtig maken voor de ondersteuning van spieren, pezen en gewrichten? Het is een deel van de verklaring, maar er is nog zoveel meer. Ons verhaal start meer dan 50 jaar geleden.

De geschiedenis van natuurlijke supplementen

In de jaren ‘60 ontstaan in België de eerste natuurwinkels of herboristeriën. Vaak zijn dit niet meer dan verkooppunten van eenvoudige plantenextracten tegen kwaaltjes zoals hoest of spijsverteringsstoornissen. Door de regelmatige contacten met hun gebruikers, de groeiende medische kennis en de nieuwe technologische mogelijkheden worden steeds complexere vitaminepreparaten samengesteld die krachtiger en efficiënter werken.

Ook de formule van Atrofit, een natuurlijk voedingssupplement voor het ondersteunen van pezen, spieren en gewrichten, rijpte jarenlang. Met de feedback en ervaring van honderden patiënten creëerden we de perfecte combinatie van 45 natuurlijke vitamines, plantenextracten en mineralen.

Veelzijdige samenstelling

De veelzijdige samenstelling van dit natuurlijke voedingssupplement ondersteunt de werking van elk orgaan. Bovendien werken de vitamines op het hele lichaam en niet, zoals geneesmiddelen, op slechts één welbepaalde klacht.

Het toenmalige basisidee bestond er in een complete formule te ontwikkelen ter ondersteuning en preventie van de meest diverse klachten van het bewegingsstelsel. En dit van jong naar oud, van groeipijnen over sportletsels naar artroseklachten. De werking van heermoes en duivelsklauw op gewrichten en botten waren in die tijd in de plantenwereld al goed gekend. Ook was men op de hoogte van het belang van calcium, vitamine D en magnesium. Maar kan je je voorstellen welke kennis deze fytotherapeuten bezaten als we in onze oerformule ook al glucosamine- en chondroïtinesulfaat konden terugvinden? Nota bene 30 jaar voordat deze 2 ingrediënten opduiken in de wetenschappelijke literatuur ter bestrijding van gewrichtsklachten!

De wetenschap toont dat je nooit helemaal geneest wanneer het hele lichaam niet mee floreert. En dat is juist de kracht van Atrofit. Het ondersteunt pezen, spieren en gewrichten, maakt je fitter, verbetert jouw concentratie, helpt de spijsvertering en nog veel meer.

Daarom kwam men uiteindelijk uit bij een erg brede formule met een amalgaam van quasi alle vitamines en mineralen, lang voordat de wetenschappelijke wereld al de mogelijke werkingen hadden blootgelegd. Maar sommige van deze  herboristen hadden enorm veel vakmanschap en ervaring. Zij zagen vrij snel het belang in van de holistische samenstelling van Atrofit namelijk dat gezondheid pas kan verkregen worden wanneer elk orgaan en orgaansysteem optimaal ondersteund wordt.

Nu, zovele tientallen jaren later pas, kennen we het belang van ijzer, vit B 9 en B12 bij bloedarmoede, van vit D en calcium bij botontkalking, van selenium, vit  A, C en E als vrij radicalenvangers, van het belang van chroom en zink in het suikermetabolisme enz…

Het echte geheim van Atrofit

Door jarenlang te schaven aan de unieke 3-in-1 formule van Atrofit leerden we veel over de precieze werking van vitaminepreparaten. Hier merkten we iets heel bijzonder op: vitamines en mineralen kunnen mekaar activeren en zelfs versterken. Zo wordt 1 plus 1 niet 2, maar 3 of zelfs 4. Dit stimulerende effect vindt echter maar plaats bij welbepaalde concentraties. Deze synergie is het echte geheim van Atrofit. Alle ingrediënten ontdek je hier.

De sleutel voor het ontwikkelen van dit 100% natuurlijke voedingssupplement met zoveel wonderbaarlijke effecten zit dus in de gebruikte dosis van elke afzonderlijke stof. Een concentratie die net sterk genoeg is om te werken en het lichaam niet te belasten, maar ook om de andere vitamines en mineralen krachtiger te maken.