Houd je benen sterk

Vooral omdat je sterk genoeg moet zijn voor de rest van je leven.

Als we oud zijn, moeten onze voeten altijd sterk blijven. Als we ouder worden , mogen we niet bang zijn dat ons haar grijs wordt (of) dat zijn huid slap wordt (of) rimpels krijgt. Onder de noemer van “een lang leven”, zoals samengevat door het Amerikaanse tijdschrift Prevention worden sterke beenspieren bovenaan vermeld, als de belangrijkste en meest essentiële.

Een studie van de Universiteit van Kopenhagen in Denemarken wees uit dat zowel oud als jong, tijdens de twee weken van inactiviteit, de spierkracht van de benen verzwakte met een derde, wat overeenkomt met 20-30 jaar ouder worden. Naarmate onze beenspieren verzwakken, zal het lang duren om te herstellen, ook al doen we revalidatieoefeningen. Daarom is regelmatige lichaamsbeweging, zoals wandelen, erg belangrijk. Het hele lichaamsgewicht blijft op de benen staan. De voeten zijn onze  pilaren  die het gewicht van het menselijk lichaam dragen. Interessant is dat 50% van de botten en 50% van de spieren zich in de twee benen bevinden. De grootste en sterkste gewrichten en botten van het menselijk lichaam zitten ook in de benen. 

Sterke botten, sterke spieren en flexibele gewrichten vormen de “ijzeren driehoek” die de belangrijkste belasting op het menselijk lichaam draagt. 70% van de menselijke activiteit en verbranding van energie in iemands leven, wordt gedaan door je twee voeten. Als iemand jong is, hebben zijn dijen voldoende sterke punten om een ​​kleine auto op te tillen!

  • De voet is het centrum van lichaamsbeweging.
  • Beide benen hebben samen 50% van de zenuwen van het menselijk lichaam, 50% van de bloedvaten en 50% van het bloed dat erdoorheen stroomt.
  • Het is het grote bloedsomloopnetwerk dat het lichaam met elkaar verbindt.
  • Alleen als de voeten gezond zijn, stroomt de conventionele bloedstroom soepel, dus mensen met sterke beenspieren zullen zeker een sterk hart hebben.

Het ouder worden begint vanaf de voeten. Naarmate een persoon ouder wordt, neemt de nauwkeurigheid en snelheid van overdracht van instructies tussen de hersenen en de benen af, in tegenstelling tot wanneer iemand jong is. Bovendien zal  calcium vroeg of laat verloren gaan met het verstrijken van de tijd, waardoor ouderen vatbaarder worden voor botbreuken. Breuken bij ouderen veroorzaken  gemakkelijk  een reeks complicaties, vooral dodelijke ziekten zoals hersentrombose. Weet je dat 15% van de oudere patiënten binnen een jaar overlijdt als gevolg van een dijbeenbreuk?

Benen trainen is nooit te laat, ook niet na de leeftijd van 60 jaar. Hoewel onze voeten geleidelijk ouder worden, is het trainen van onze voeten een levenslange taak. Alleen door de benen te versterken, kan verdere veroudering worden voorkomen. Loop dagelijks minstens 30-40 minuten om ervoor te zorgen dat je benen voldoende beweging krijgen en om ervoor te zorgen dat je beenspieren gezond blijven.

 

Atrofit is een compleet vitaminenpreparaat dat alle noodzakelijke ingrediënten bevat voor onderhoud van spieren en botten.